Featured Posts

Giambattista Valli x H&M Collection
View Post
Celebrities ’80s Fashion
View Post
Η άλλη Μύκονος
View Post
To top
30 Aug

Η άλλη Μύκονος

Oνειρεμένες παραλίες , ολόλευκη με φόντο το μπλε του Αιγαίου, γραφική στην καρδία των Κυκλάδων ή αλλιώς Μικρή Βενετία, η Μύκονος είναι το νησί – προορισμός για όλο το κόσμο! Αυτό που πολλοί δεν ξέρουν ωστόσο για το ξακουστό νησί των ανέμων είναι ότι πρόκειται για ένα τόπο με «διπλή προσωπικότητα».

Εμείς λοιπόν τη ζούμε λίγο διαφορετικά τη Μύκονο, γι’αυτο θα ήθελα να σας ταξιδέψω για λίγο στην γαλήνια (κρυμμένη) όψη του νησιού!

Alemàgou

Alemàgou..στην άκρη της φτελίας! Ισως το πιο boho( στο στοιχείο μου) beach bar του νησιού με τα καλύτερα coctails που ακόμα προσπαθεί να κρατήσει τον αυθεντικό χαραχτήρα που είχε και την προήγούμενη 5ετία.

Η ταβέρνα της Κικής

Η καλύτερη και η πιο αυθεντική ταβέρνα του νήσιου! Δίπλα απο την παραλία και εντελώς δίπλα απο δίπλα απο το αγαπημένο μου εκκλησάκι του Άη Σώστη, εκεί που παντρευτήκαμε το 2014!

Δεν κάνει κρατήση γι’αυτο περιμένεις στη σειρά πίνοντας χύμα κρασί που σερβίρεσαι στο παραδοσιακό προαύλιο της ταβέρνας καθώς η παρέα σου κάνει βουτίες σε ένα απο τα πιο ωραία κολπακια του νησιού! Η αναμονή κυμαίνεται απο 30-60′,αλλά ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ! Γιατί η ταβέρνα είναι κάτω απο τα δέντρα, σερβίρει 20-25 άτομα, έχει αυθεντικές καταπληκτικές σαλάτες και συνοδευτικά στο μπουφέ αλλά και μοναδική μαριναρισμένη μπριζόλα και κοτόπουλο ψημένα στον ξυλόφουρνο της αυλής! Ανάφερα ότι έχει μαγική θέα?

Σπηλία

Η μοναδική εμπειρία του να γευματίζεις στη ” Σπηλία”! Είναι το πιο ιδιαίτερο και ρομαντικό μαγαζί του νησιού, το προτιμούν κάθε λογής σκαφάτοι αλλά και οι πιο απλοί θαμώνες του νησιού. Εκεί θα απολαύσεις αχινούς και υπέροχη αστακομακαρονάδα μαζί με το κρασάκι σου, διασκεδάζοντας με την παρέα σου είτε είναι  μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα.Το βράδυ μόλις πριν νυχτώσει είναι μαγική golden hour!

Δίπλα υπάρχει μια καταπληκτική παραλία της Αγίας Άννας στη οποία προσφέρεται φυσικά και πολύ καλό μασάζ σε δωμάτιο πάνω στην παραλία και ακόμα παραμένει σε σχετικά μέτριες τιμές ξαπλώστρας,αλλά με πολύ καλό service!

Στην παραλία του Άη Σώστη

Και όπως είπαμε υπάρχει και η άλλη Μύκονος.. Για όποιον δεν θέλει να πληρώσει τις πανάκριβες ξαπλώστρες και το μοναδικό ομολογουμένως service των ευρέων γνωστών παραλιών  της Μυκόνου, προτείνω να πάρουν καρεκλιτσα, ψαθάκια και ομπρέλα και να πάνε στην μαγική παραλία του Άη Σώστη!

Παλία ήταν παραλία γυμνιστών, πλέον ίσως μόνο ένα ελάχιστο μικρό κομμάτι της στην άκρη, αλλά σίγουρα αξίζει η επένδυση του εξοπλισμού για 2-3 μέρες σε σχέση με τις τιμές για ξαπλώστρες και κρεβατάκια στο Principote, Skorpios, Nammos αλλά πλέον και σε όλα τα υπόλοιπα beach bars!

Ρήνεια & Δήλο

Καραβάκι και φύγαμε για Ρήνεια και Δήλο!! Παρθένες παραλίες, μοναδική εμπειρία, αξίζει τον κόπο και το συστήνω ανεπιφύλακτα!Απλά προετοιμαστείτε με νερά, φρούτα , κάτι για τσίμπημα και άντε για απέναντι. Η Δήλος έχει φημισμένα αρχαία που σε ταξιδευουν σε άλλες εποχές και αξίζει να την περπατήσεις! Η Ρήνεια έχει μοναδικές απείραχτες παραλίες που απλά θέλεις να σταματήσει ο χρόνος, πράγμα απαραίτητο για τις διακοπές όλων μας!!

Αυτά απο μένα, ελπίζω να σας ταξίδεψα έστω και λίγό!

Constantina Evripidou
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.