Featured Posts

Giambattista Valli x H&M Collection
View Post
Celebrities ’80s Fashion
View Post
Η άλλη Μύκονος
View Post
To top
31 Mar

5 Fashion Brands, που καταπολεμούν τον κορωνοϊό

Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό!

Ο νέος κοροναϊός είναι μια παγκόσμια πανδημία που για καλό ή για κακό έχει αλλάξει κυριολεκτικά τον τρόπο που ζούμε… O καθένας απο εμάς δίνει τη δική του μάχη σ’ αυτήν την τρομακτική και σκοτεινή περίοδο, όπως μεγάλο μέρος της βιομηχανίας μόδας που με τις πράξεις τους φώτισαν τη κατάσταση! Φυσικά αναφερόμαστε στα συγκεκριμένα brands υψηλής μόδας και fast fashion που έχουν περιορίσει την παραγωγή των προϊόντων τους, με αποτέλεσμα να επικεντρωθούν στη δημιουργία βασικού εξοπλισμού που χρειάζονται για τη θεραπεία των ασθενών – ιδιαίτερα χειρουργικά γάντια και μάσκες προσώπου N95 αλλά και ιατρικές φόρμες ατομικής προστασίας για τους ιατρούς που βρίσκοντε στις πρώτες γραμμές αυτής της κρίσης. ( ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ)!

Gucci

Ο ιταλικός οίκος παρέχει 1.100.000 χειρουργικές μάσκες και 55.000 ιατρικές φόρμες. Επιπλέον, μέσω της #GucciCommunity, ζητά από τo κόσμο να κάνουν δωρεά στην πρωτοβουλία του ΠΟΥ, προσφέροντας στον οργανισμό πλήρη πρόσβαση στα κανάλια κοινωνικών μέσων ενημέρωσης με την ελπίδα να ενισχυθούν οι επίσημες πληροφορίες για τις δημόσιες υπηρεσίες.

Armani

Ο πρώτος οίκος που ελάβεν γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα και έδειξε για ακόμα μια φόρα την ανθρωπιά του ο Giorgio Armani! Μετά την ακύρωση της επίδειξης FW20, το ιταλικό σπίτι δώρισε 1,25 εκατομμύρια ευρώ σε διάφορα νοσοκομεία και οργανώσεων υγείας που καταπολεμούν την εξάπλωση του κοροναϊού. Ο Giorgio Armani έγραψε επίσης ένα κείμενο πλήρους σελίδας σε περισσότερες από 60 ιταλικές εφημερίδες, αφιερωμένη στους εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στην Ιταλία. Το κείμενο έλεγε:

Eίναι υπέροχο να ασχολείσαι με την δουλειά σου, αντιμετωπίζοντας όλες τις δυσκολίες και τις μεγάλες προσπάθειες, που ξέρει όλος ο κόσμος. Και ειδικά να σε βλέπω να κλαις. Νομίζω ότι αυτό το συναίσθημα συνδέεται με τη δική μου επιθυμία να γίνω γιατρός όταν ήμουν νέος και έψαχνα να σφυρηλατήσω το μονοπάτι μου. Όλη η επιχείρηση Giorgio Armani είναι συντονισμένη σε αυτή την πραγματικότητα και είναι κοντά σε όλους εσάς: από τον φορέα φορείου μέχρι τη νοσοκόμα, από τον οικογενειακό γιατρό μέχρι όλους τους ειδικούς του κλάδου. Είμαι προσωπικά κοντά σας”

Ralph Lauren

Το αμερικάνικο lifestyle brand έχει δωρίσει 10 εκατομμύρια δολάρια για τις θεραπείες των ασθενών απο τoν COVID – 19, η μεγαλύτερη δωρεά που έγεινε απο High Fashion Brand μέχρι στιγμής. Η επιχορήγηση θα διατεθεί στο Ταμείο Ανταπόκρισης Αλληλεγγύης της COPID-19 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στο Ίδρυμα Βοήθειας Έκτακτης Ανάγκης και στο Ταμείο Pink Pony, το οποίο υποστηρίζει ένα δίκτυο διεθνών οργανισμών καρκίνου. Ξεκίνησε επίσης την παραγωγή για 250.000 μάσκες και 25.000 στολές απομόνωσης για εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Επιπλέον, η εταιρεία προμήθευσε ένα μη ανακοινωθέν ποσό στο CFDA / Vogue Fashion Fund για να βοηθήσει τους σχεδιαστές μόδας που επλήγησαν από την οικονομική ύφεση. “Πιστεύουμε ότι ανεξάρτητα από το ποιοι είστε ή από πού βρίσκεστε, είμαστε όλοι συνδεδεμένοι”, δήλωσε ο Ralph Lauren σε μια δήλωση. “Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο λαμβάνουμε σημαντικά μέτρα για να βοηθήσουμε τις ομάδες και τις κοινότητες μας μέσα από αυτή την κρίση.”

Prada

Η Prada S.p.A χρηματοδοτεί τις Μονάδες εντατικής θεραπείας τριών νέων νοσοκομείων στο Μιλάνο. Η ιταλική εταιρεία έχει επίσης αναμορφώσει το εργοστάσιό της στην Περούτζια για να παράγει 110.000 μάσκες και 80.000 ιατρικές στολές που θα παραδοθούν στα νοσοκομεία της Τοσκάνης στις 6 Απριλίου.

Mango

To Fast Fashion brand με έδρα τη Βαρκελώνη έχει δεσμευτεί να δωρίσει δύο εκατομμύρια μάσκες που συμμορφώνονται με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας της Ισπανίας σε νοσοκομεία σε ολόκληρη την χώρα!

Constantina Evripidou
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.