Featured Posts

Giambattista Valli x H&M Collection
View Post
Celebrities ’80s Fashion
View Post
Η άλλη Μύκονος
View Post
To top
10 Dec

Βalenciaga Fall 2021: Πως ένα videogame είναι πιο αληθινό από ποτέ;

Ένα μεγάλο παιχνίδι για τα παρακάτω ερωτήματα δημιουργεί ο Γεωργιανός Fashion Designer Gvasalia της Balenciaga: Τι είναι η πρόοδος σήμερα; Τι είναι η τελειότητα στο χώρο της μόδας στο μέλλον; Τι είναι η πολυτέλεια για μας; Ποιο είναι το σημείο που ένα ρούχο ονομάζεται ένδυμα. Η συγκεκριμένη συλλογή μου φαίνεται να είναι γεμάτη με σημειώσεις σχετικά με την κυριολεκτική φύση των τελευταίων οκτώ μηνών στη μόδα λόγω της πανδημίας. Το να είσαι σχεδιαστής μόδας το 2020 δεν είναι απλά να φτιάχνεις ρούχα. Ο Gvasalia συνεχίζει να διεξάγει ένα πείραμα για τη δημιουργία μόδας και απ’ότι φαίνεται δεν πρόκειτε να σταματήσει καθώς η δίψα της δημιουργίας και η ανακάλυψη του αύριο είναι κάτι που απασχολεί όλους τους δημιουργούς! Δεν γνωρίζω αν το έχετε προσέξει εσείς που ασχολείστε πιστά με τα νέα της μόδας, αλλά οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας με παγκόσμια φιλοδοξία είναι πλεόν  δημιουργικοί έστω σε μια πλατφόρμα πολυμέσων! Όπως, ο οίκος Louis Vuitton, Dior, Marine Serre, Collina Strada και Grace Wales Bonner.

Πρόσφατα ο οίκος Balenciaga λάνσαρε ένα βιντεοπαιχνίδι, με τίτλο Afterworld: Τhe Age of Tommorow. Το έχετε ακούσει φαντάζομαι.. Η νέα συλλογή έτοιμη και φορεμένη στους νέους ήρωες του παιχνιδιού για το Φθινόπωρο 2021. Δείτε το trailer παρακάτω:

Ένας σχεδιαστής δεν χρειάζεται να πεί πολλά με τα ρούχα του, όταν οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να τα χρησιμοποιήσουν για να πουν κάτι άλλο και να εκφράσουν στο τέλος της μέρας τη δική τους προσωπικότητα και το δικό τους στυλ! Ωστόσο, για μια μάρκα, όπως η Balenciaga και η δημιουργική του σκηνή Demna Gvasalia, τα ρούχα θα είναι πάντα το μήνυμα. Και ένα βιντεοπαιχνίδι, αποδεικνύεται, είναι ένας πολύ πιο συναρπαστικός τρόπος για να μας φέρει κον΄τα στον κόσμο και στην ταυτότητα του brand!

Το παιχνίδι είναι απίστευτα κούλ! Μπαίνεις μέσα σε ένα δυστοπικό – ψηφιακό κατάστημα Balenciaga και ανεβαίνεις σε περιβάλλοντα πιο πράσινα και πιο όμορφα, καταλήγοντας σε μια αναπνευστική άσκηση σε μια ουτοπία. Είναι μια καλή ιστορία, καθώς όλα στη ζωή μας πλεόν για να μας κερδίσουν θέλουν πίσω τους ένα καλό storytelling! Σωστά;

Το πιο εντυπωσιακό πράγμα εδώ είναι η αξία παραγωγής. Στο lookbook της νέας κολεξιόν που παρουσιάζεται στον ιστότοπο του παιχνιδιού, κάθε ρούχο μπορεί να εναλλάσσεται, να ωθείται σε κύκλους και πάνω και κάτω, να φαίνεται με απίστευτη λεπτομέρεια. Παρέχει το είδος της σαφήνειας που στις παραστάσεις της πανδημικής εποχής λείπει… Η Balenciaga έριξε τη συλλογή στο Instagram με εικόνες από φωτογραφικές μηχανές όπου είναι πιθανότατα ο τρόπος που παρήγαγαν αυτά τα απίστευτα γραφικά. Μερικές φορές, φαίνεται ότι  ο Gvasalia διεξάγει ένα πείραμα για τη δημιουργία μόδας. Είναι ένας οίκος μόδας που θέτει ερωτήσεις αντί να απαντα σε αυτές.  Η μόδα είναι πανοπλία μας, όπως  τα μεταλλικά πουπούτσια που φορούν οι ήρωες του παιχνιδιού! Η μόδα πρέπει να ανταποκρίνεται στην ανάγκη χαλάρωσης μας και να αντικατοπτρίζει τις εποχές με πραγματικό ύφος  όπως όλες οι τέχνες και όλα όσα ακολουθούν την πολιτιστική ταυτότητα μιας χώρας ή ακόμα και της εποχής.

Το σετ του παιχνιδιού που τοποθετείται στο μέλλον του 2031, όπου η  ελίτ της διεθνής scene της μόδας πριν λίγες μέρες παρέλαβε την πρόσκληση για την παρουσίαση της συλλογής. Η παρουσίαση έγινε με VR headsets με τα οποία μπορούσαν να μπουν στον κόσμο του παιχνιδιού και της νέας κολεξιόν! Μακάρι να ήμουν και εγώ εκεί! Παρ’ όλα αυτά, ετοίμασαν και κάτι για εμάς… πατώντας εδώ μπορείτε να παίξετε αλλά και να απολάυσετε όλο το Lookbook σε 360 μοίρες! Enjoy the new world!

Constantina Evripidou
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.